VisitSkanderborg
Lystfiskeri

Lystfiskeri

Talrige fiskearter trives i Søhøjlandets søer og åer, og fiskelykken skal nok være gjort, uanset om I fisker fra bro eller båd.

Talrige fiskearter trives i Søhøjlandets søer og åer, og fiskelykken skal nok være gjort, uanset om I fisker fra bro eller båd.

19 arter er registreret bl.a. ørred, aborre og sandart. En lokal lystfisker antyder desuden, at en tussegammel, europæisk malle på cirka 300 kilo bor i et af Knudsøs dybe huller. 

Silkeborg Fiskeriforening

For at fiske i søerne fra Mossø til Kongensbro (Gudenåen), inkl. Knudsø, er det nødvendigt, at du har et fiskekort til Silkeborg Fiskeriforenings fiskevande (nye regler pr. 1. januar 2017) samt det nationale fisketegn (se længere nede). 

Køb fiskekortet her online eller på et af de mange fysiske salgssteder

Skanderborg Lystfiskerforening
Er du over 18 år og vil fiske i Skanderborg Sø må du købe fiskekort hos Skanderborg Lystfiskerforening. Køb fiskekortet til Skanderborg Sø her online eller på et de mange fysiske salgssteder.

Køb fisketegn

Køb fisketegn online her.

Al fiskeri i Danmark kræver et nationalt fisketegn for personer mellem 18 og 65 år.

Priserne for statens fisketegn er:

Dagtegn: kr. 40,-
Ugetegn: kr. 130,-
Årstegn: kr. 185,-
Fritidsfisketegn kr. 300,-

Put and Take søer

Vil du være sikker på en god fangst? Så overvejer du måske at tage til en Put&Take sø. Put&Take søerne ligger ofte i naturskønne omgivelser - så gå ikke glip af denne mulighed.
For at fiske i områdets Put and take søer skal du blot betale den timetakst eller dagstakst, der er oplyst på gældende sted. Besøg f.eks. Holmens Put and Take.

Er du derimod til at nyde vandet på en anden måde, så kan du læse mere om kanotur på gudenåen her. Det er en fantastisk måde at opleve at Søhøjlandet på for hele familien.

Nyttige links

Nyttige links, til dig der gerne vil finde mere information om lystfiskeri

- Køb det statslige fisketegn inden ferien 
- Har du lyst til at prøve kystfiskeri, er der kun ca. 45. min. kørsel til Odder. Læs mere om fiskemulighederne på www.visitodder.dk
Sejlads på Gudenåen og søerne
Lakefishing.dk - den komplette fiskeferie med båd, udstyr og overnatning
Danske ørredsøer
- Silkeborg Fiskeriforenings dybdekort. 

Gæstenummer til motorbåd

Når du sejler med motorbåd på Himmelbjergsøerne, skal du have et gæstenummer.
Du kan ansøge om nummeret her.