VisitSkanderborg
Par i naturen ved Skanderborg

Weekendophold for to i Skanderborg

Tag på et hyggelig weekendophold i naturskønne omgivelser. Oplev en sammensætning af storslåede udsigtspunkter kombineret med spændende kultur og god mad.

Dag 1

Start ferien med at tjekke ind på et af de lokale hoteller. Tag herefter på shopping i den gamle købstad. Nyd en varm kop kaffe i en af byens mange caféer og oplev den hyggelige stemning. Slut jeres første dag af med en lækker middag på Lakeside Ry.

Par på Himmelbjerget ved Skanderborg

Dag 2

Start dagen ud med en udflugt til Himmelbjerget, som rejser sig 147 meter over havets overflade. Her kan I nemt køre til p-pladsen som er 107 meter oppe og derfra gå de sidste 40 meter til toppen. Nyd den unikke udsigt over det smukke Søhøjland. Hvis I er klar på en udfordring, kan I bestige Himmelbjerget fra andre vinkler. Nyd jeres medbragte madpakke i Madpakkehusene som ligger på Himmelbjergpladsen og tag et afslappende hvil.

Efter en masse frisk luft sluttes dagen af på Knudhule Badehotel, hvor I kan nyde en velsmagende middag på Restaurant Gastronomisk Institut med udsigt over smukke Knudsø.

Mad på Restaurant Gastronomisk Institut på Knudhule Badehotel

Dag 3

Start jeres sidste feriedag med et besøg hos Skanderborg Slotskirke, hvor I kan se flotte glasmosaikker og oprindeligt inventar fra højrenæssancen. Lige i nærheden ligger Dyrehaven som er et oplagt besøg for en hyggelig skovtur. På jeres tur i Dyrehaven kan I ikke undgå at se Skanderborg Sø og følger I stierne rundt, kommer I også forbi Svanesø og Hjorteparken. Her ser I med garanti de nysgerrige hjorte. Se jer omkring mens I følger stierne, I går nemlig inde i bøgeskoven som er centrum for festivalen Smukfest, hvor der hvert år samles 40.000 festglade mennesker.

Afslut jeres miniferie med at køre forbi Det Lille Røgeri og spis en lokal frokost som er røget i egen ovn. Restauranten ligger i smuk natur, og i gåafstand kan I opleve Gudenåen, som løber lige forbi. I tager med garanti hjem med ro i sindet, fornyet energi og en masse gode minder.

Find mere inspiration ...

Overnatning
Danhostel Skanderborg
Naturoplevelser
Greenways.dk