VisitSkanderborg
Himmelbjerget med sne på

Vinterferie i Skanderborg

Nyd vinterferien i naturens fredelige omgivelser i Skanderborg. Området i og omkring Skanderborg ligger i Søhøjlandet, og du finder derfor både de højeste områder samt den største tæthed af søer i Danmark.

Vinterferie i naturen

På med de gode, varme vandrestøvler og afsted på vandreture i det ganske, danske land. Hvad enten du er til ruter langs vandet, åbne hedelandskaber, store højdedrag eller dybe skove, så har Skanderborg vandreruten for dig. Du kan blandt andet tage på den 52 km lange Himmelbjergrute, den korte rute om Svanesø på 3 km eller en af de mange andre ruter, der giver et forfriskende pust i din ferie.

Du kan også lægge vejen forbi den fredede Jeksendal, der er en del af en større smeltevandsdal. I det alsidige landskab kan du være heldig at se nogle af de fritlevende pattedyr og fugle, når du går den 3.5 km lange rute rundt omkring i dalen.

Himmelbjerget er et af de højeste punkter i Danmark og udsigten her er ganske magisk. Kan du ikke få nok af bjergtagende udsigter, så tag også forbi Ejer Bavnehøj, hvorfra du på en klar dag kan se helt til Samsø.