VisitSkanderborg
Kunst inspireret af Ole Lund Kirkegaard på husfacade med grønt træ foran

Forår i Skanderborg

Foråret er endelig kommet, og med sig bringer det både varmere og lysere tider. Nyd forårets komme i hyggelige Skanderborg, hvor der er højt til himlen og tid til fordybelse.

Oplev byen

I den gamle købstad Skanderborg kan du glemme alt om støjende trafik og manglende parkeringspladser. Her er der ro og plads til at tage på shoppetur i et udbud af forretninger, der matcher de fleste storbyer. Du kan blandt andet lægge vejen forbi Sofi Gårdbutik, der giver et nostalgisk tilbageblik til en svunden tid.

Også i Ry er en shoppedag aldrig spildt og specialbutikkernes medarbejdere har både tid og lyst til at hjælpe dig. Her er Luna Sølv og Guld et besøg værd, for her finder du kendte mærker inden for smykkeverdenen samtidig med, at butikken har et tilhørende værksted, hvor du kan være med til at bestemme designet til et af dine gamle smykke, du vil have smeltet om.

Er børnene med på tur kan i tage på Skattejagt med Slønglerne rundt omkring i Skanderborg midtby. Skanderborg er nemlig hjemby for den populære børnebogsforfatter, Ole Lund Kirkegaard. Derfor kan I gå på jagt i bøgernes spændende univers.

Gårdbutikker i Søhøjlandet

Ud i naturen

Har man sagt Skanderborg, må man også sige Himmelbjerget. Hiv familien med ud på en vandretur, der får pulsen op, og som bidrager med det ene smukke landskab efter det andet – det er trods alt Søhøjlandet. På Himmelbjerget kan I nyde den smukke udsigt og følge de markerede stier.

I kan også tage på tur til Vestermølle, hvor Sporet ved Vestermølle tager jer på en 4,4 km lang vandretur. Selvom Møllemuseet er lukket for tiden, er melbutikken, der maler og sælger Danmarks bedste mel heldigvis stadig åben onsdag-lørdag kl. 14-17.

I Skanderborg Dyrehave kan I se de store bøgetræer springe ud i løbet af foråret. Det er også her, du finder Danmarks smukkeste discgolfbane med 18 huller. Golfdiscs kan normalt lånes på Skanderborg Bibliotek, så hold øje med, hvornår biblioteket åbner igen. Indtil da kan banen også bruges, hvis blot du tager din egen frisbee med.

Discgolf kurv i forgrunden med spiller i baggrunden i en skov