Ry Stationsby
Skanderborg

Se og oplev

Attraktioner Hjejlen Himmelbjerget

Ting du skal opleve i Skanderborg!

Skanderborg og Søhøjlandet byder på et væld af oplevelser og i Søhøjlandet altid er noget på færde. Hvad enten I er til udendørs- eller indendørs aktiviteter. 

 

Besøg Himmelbjerget og oplev en helt unik natur og en smuk udsigt fra toppen. Himmelbjerget kan f.eks. nås til fods eller med båd - og det er en smuk oplevelse at sejle på Himmelbjergsøerne. Oplev også museerne i Skanderborg, Ry og omegn og hvis I er til kunst og keramik, så besøg et af Søhøjlandets gallerier eller kig inden for hos kunsthåndværkerne. 

Attraktioner

Himmelbjerget

Himmelbjerget er et must at besøge, når du er i Søhøjlandet. Nyd den smukke udsigt fra toppen ved tårnet ud over Julsø og landskabet, og lær om den fascinerende historie om demokratiets fødsel. Kombinér dagen med en tur i en af Hjejlebådene, som det har været skik siden 1861.

Museer

Besøg de forskellige museer i Søhøjlandet og udforsk den lokale historie. Besøg f.eks. Øm Kloster hvor du kan lære om munkene, der levede et fredeligt liv i klostret. Eller besøg Bunkermuseet i Skanderborg og få et indblik i de tyske soldaters liv under 2. verdenskrig.

De skønneste oplevelser i og omkring Skanderborg

Der er masser af skønne oplevelser i Skanderborg og Søhøjlandet. Tag på en sejltur, til festival, ud i naturen eller noget helt andet!

Festivaler

Smukfest

Smukfest også kendt som Skanderborg Festival eller Danmarks Smukkeste Festival, er en dansk musikfestival, som finder sted hver sommer i den anden weekend i august i Skanderborgs Dyrehave.

Skønne festivaler i Søhøjlandet

Ry og især Skanderborg er berømte for festivaler. Der er Smukfest med 50.000 musikglade deltagere under bøgetræerne og Outdoorfestivalen med aktiviteter for alle. Tag også til MTB Festival på Sletten for hele familien.

Kunst og kultur

Kunsthåndværk og gallerier

Lige siden Himmelbjerg-malerne i 1870’erne holdt deres indtog i Søhøjlandet har vores dejlige område tiltrukket kunstnere og andre mennesker med kreative talenter. Derfor myldrer det med spændende kunstnere, dygtige kunsthåndværkere og unikke gallerier i Skanderborg kommune.

Kulturhuset Skanderborg

Kulturhuset Skanderborg er smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på byens hovedstrøg.

Det sker i Skanderborg

Her finder du en liste over i de største begivenheder i Skanderborg Søhøjlandet, desuden kan du finde en liste over lokale tips, hvor du finder begivenheder for enhver smag.

Ud i naturen

Foto: Bendt Nielsen

Outdoor aktiviteter

Foto: VisitSkanderborg

Spis og drik

Foto: VisitSkanderborg