Vestermølle Museum

Et besøg på Møllemuseet er en spændende oplevelse for alle aldre. Se særudstillingen om Anders Nielsen - andelsbevægelsens grundlægger - besøg Okkerhytten med dens – eftersigende – helbredende vand, se den smukke Riddersal, og oplev kværnrummet med vandturbinen!

Vestermølle - ved Skanderborg Sø.

Besøg Møllemuseet samt Virtuelt Museum på Vestermølle og få et indblik i andelsbevægelsens store betydning for landbruget og samfundet i det hele taget. 

Se særudstillingen om Anders Nielsen, andelsbevægelsens grundlægger, og oplev kværnrummet med vandturbine, generator, stenkværn og kornvalse. I det gamle kornmagasin, hvor der i dag er Virtuelt Museum, får man et spændende indblik i de sidste 500 års danmarkshistorie set fra Vestermølle. 

Okkerhytten

Besøg også Okkerhytten, der blev indviet på Valborgaften, 30. april 2016. Okkerhytten ligger ved siden af helligkilden Jenkilden, hvis vand - i følge overleveringerne - har helbredende kraft. Her skulle lamme have smidt krykkerne, blinde være blevet seende og andre sygdomme, endog kærestesorg, kureret.

Okkerhytten er også et Naturrum, hvor vandrende i områdets unikke natur kan tage sig et
hvil i læ for sol, vind og regn.

Riddersalen

I haven ligger den smukke Riddersal, der i dag benyttes til fester og møder og er ramme om Skanderborg Kommunes borgerlige vielser i sommerhalvåret. En fredet perle, der blev smukt renoveret i 2010.

Vestermølle ligger smukt ned til Skanderborg Sø, og der er adgang både fra landevejen og vandvejen. Sejl med det gode skib Dagmar fra Byparken og kombiner turen med frokost eller kaffe på Restaurant Vestermølle.

Guidede ture

Vestermølle er et oplagt besøg for grupper. Vestermølle Møllelaug er klar til at tage imod bestillinger på guidede gruppebesøg 7 dage om ugen, året rundt.

Der holdes åbent i forbindelse med gruppebesøg - dette aftales på tlf. 40 50 03 33 

Restaurant Vestermølle

Sporet ved Vestermølle

#vestermølle #visitskanderborg #visitaarhusregionen