Museet på Gammel Rye Mølle

Foto: VisitSkanderborg
Attraktioner
Museer
Adresse

Møllestien 5

8680 Ry

Kontakt

E-mail:info@museumskanderborg.dk

Telefon:86 89 86 75

Museet på Gl. Rye Mølle ligger på en bakketop i Gl. Rye, hvorfra der er storslået udsigt over skove og lyngbakker. Der er også flere vandrestier i området, som udgår fra museet.

Museet på Gl. Rye Mølle er et lokalmuseum, som søger at belyse Gl. Rye- og Himmelbjerg-egnens kulturhistorie. Museets vartegn er Gl. Rye Mølle, en hollandsk vindmølle fra 1872, som fremstår med sin oprindelige indretning og sit inventar bevaret. I museets udstillinger fortælles om møllens historie og funktion, ligesom træskomageriets store betydning for Gl. Rye-egnen fremhæves. Der fortælles også om egnens forhistorie, middelalderens Rye, skelettet ”Petrine”, renæssancens glasfremstilling i Glarbo, Himmelbjerg-souvenirs og om krigens år med fokus på flyvepladsen og den store flygtningelejr ved Salten Langsø.

Efter restaurering af en dieselmotor, som fra 1931 drev møllens savværk, findes i dag også et autentisk, historisk savværksmiljø på Gl. Rye Mølle. I museets ”biograf” kan man se lokalhistoriske film.

Året igennem arbejder et antal frivillige ved en række ”levende museumsdage”. Der hugges træsko og vises andre håndværk, der saves træ i savværket, og møllen arbejder, når vinden tillader det.

Se åbningstider og priser på hjemmesiden HER.

Adresse

Møllestien 5

8680 Ry

Facilities

Håndværk

Kulturhistorie

Medbragt mad er tilladt

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitAarhus, Skanderborg