Himmelbjerggården

Et visionært inspirationscenter

Himmelbjerggården bliver et samlingspunkt for en bred vifte af aktiviteter og initiativer som samarbejder på tværs af sektorer og konkret inspirerer til nytænkning og positive forandringer indenfor: sundhed, stressreducering, sunde fællesskaber, social-innovation, grøn energi, genbrug/cirkulær økonomi og biodynamisk planteavl.

I alle sammehænge tages der hensyn til mennesker, natur og miljø og alle beslutninger tænkes langt ind i de kommende generationer.

Himmelbjerggården kommer over tid til at rumme:

  • Akademi for helhedsorienteret sundhed. Retrætecenter for stilhed & mindfulness. Undervisningsforløb for institutioner i mindfulness. Kreativt akademi for kunst, musik og teater. Forskningsprojekter indenfor sundhed, stressreducering og sunde fællesskaber. Der skabes rekreative områder, sansestisystem og haver.
  • Kontorfællesskaber for virksomheder og iværksættere. De eksisterende værksteder vil blive rammen for innovative socialøkonomiske projekter. Området tænkes som platform for nye tiltag og forskning indenfor social-innovation, grøn energi, genbrug og cirkulær økonomi. Biodynamisk gartneri med frø fra gamle grøntsagssorter, samt permakultur.
  • Stort konferencecenter til events og lokale arrangementer. Hyggelig café og butiksmiljø samt et lille museum vil være til rådighed for lokale, turister og besøgende. De smukke gamle bygninger og stedets naturskønne omgivelser vil byde besøgende i alle aldre til at nyde stedet og deltage i de mange aktiviteter og arrangementer året rundt.