Gudenåen - en strøm af oplevelser året rundt

Foto: VisitSkanderborg
Attraktioner
Naturområder
Adresse

8680 Ry

Kontakt
Gudenåen har alle dage været en kilde til liv i Søhøjlandet. Og i dag er Gudenåen blevet et paradis for både kano- og kajakfarere, lystfiskere og alle, der elsker at færdes i naturen. Med sine mere end 150 kilometer snor Gudenåen sig gennem Søhøjlandet og områdets store, klare søer. Undervejs byder den på en strøm af naturoplevelser og gode historier. 

Gudenåen - en strøm af oplevelser året rundt
Gudenåen rummer oplevelser og fortællinger fra nær og fjern. Driftige folk byggede vandkraftværker, krofolk tog sig af de rejsende og næringslivet blomstrede. Og turisterne valfartede til fra fjerne egne. I dag flyder den imponerende Gudenå roligt afsted og byder sig til med charmerende oplevelser til vands og til lands. Med sine 146 kilometer er Gudenåen blevet et paradis for kano- og kajakroere, lystfiskere og alle, der elsker at færdes i naturen.

Mere end 150 kilometer Gudenå – tumleplads for alle aldre
Gudenåen er Danmarks længste å og snor sig, med sine mere end 150 kilometer, gennem Søhøjlandet og områdets store, klare søer. Undervejs byder den på en strøm af naturoplevelser og gode historier.

Hop i en kano eller kajak, grib fiskestangen eller tag på udflugt til en af de mange seværdigheder, som du finder langs den flotte Gudenå. Tag turen til Himmelbjerget og nyd udsigten 147 meter over havets overflade, tag på vandretur til Sukkertoppen ved Mossø eller besøg den flotte og historisk interessante Gl. Rye kirke. Området er så fantastisk og har så mange oplevelser at byde på, at du sjældent kan nøjes med én tur. Pak teltet og oplev Gudenåen sammen med din familie eller venner. Vi er overbevist om, at I får en oplevelse, der skaber minder for livet.

Vidste du, at...

- Gudenåens navn kommer af Guthen, som blev nævnt første gang i 1437 og betyder ”den til guderne indviede”. Næsten guddommeligt kan det være at padle på åen en sommerdag. 

Oplevgudenaa.dk
Digitalt kort over de mange oplevelser langs Gudenåen.
Find kortet her.

 
 

Facilities

Bakker

Eng

Strand

Å

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Skanderborg