Himmelbjerget - vi ses på toppen

Kig ud, kig tilbage og hav det sjovt

Bjerg er måske et stort ord, men i Danmark er 147 meter MEGET højt, og Himmelbjerget er én af landets allermest populære familieattraktioner.

Himmelbjerget ved Ry har nemlig det hele, når man når toppen:
- en enestående udsigt over søerne og bakkerne, et magisk landskab, som giver ro i sjælen på alle årstider
- en fascinerende historie om demokratiets fødsel. Her stod en del af den kamp, som gav Danmark folkestyre. I folderen "Himmelbjerget" kan du læse om de mange historiske begivenheder og souvenir traditionerne på Himmelbjerget
- en flot legeplads: Himmelbjergets legeunivers. Her er sjov og leg for glade børn. Prøv f.eks. den sjove rutchebane der er bygget som et lille Himmelbjergtårn.
- en masse sjov: næsten hver dag i juli arrangeres Himmelhop med musik, leg og rollespil for børn. Og torsdag aften mødes vi lokale med alle vores gæster til fællessang under åben himmel

Fornemt er det at ankomme med en af Hjejle-flådens både ved bjergets fod – og så bestige det fra søsiden. Slå jer ned på plænen og kig lige op i Himmelhimlen, eller tag del i løjerne på sommerens børnefestival Himmelhop.

Hvis man er vild med natur og skønne vandreruter, så vil vandreturen Himmelbjergruten absolut være at anbefale. I Søhøjlandet har vi mange smukke ruter. Find inspiration på smukke naturområder og til den næste cukel- eller vandrerute.

Det koster 10 kr. at komme op i Himmelbjergtårnet, hvorfra der er en smuk udsigt ud over Søhøjlandet. I tårnet kan der også købes souvenirs og Himmelbjergstokke.
Børn under 5 år kommer gratis op i tårnet. Grupper over 20 personer får grupperabat.

Stik også lige næsen ind i turistinformationen i Bjerghytten. Her kan du nemlig få noget at vide om skattejagter… både på gammeldags maner og på smartphonen. Og har du lyst til at vide mere om alle de ærkedanske beretninger, der knytter sig til Himmelbjerget, så hjælper vi gerne med, at du får historien lige i øret med hjælp fra de mange QR-koder der er at finde på Himmelbjerget. 

 

Del denne side

Panel Content

Adressen til Himmelbjerget:

Når du skal finde Himmelbjerget og parkeringspladsen, så kør efter:
Himmelbjergvej 22
8680 Ry

Himmelhop - Himmelbjergets børnefestival

Hver dag i skolernesommerferie er der Himmelhop - børneunderholdning for børn.
Læs mere her.  

Vandreruter

Vidste du:
- at du kan gå hele vejen fra Ry til Silkeborg ad Himmelbjergruten. Se/download kortet her.
Du er også meget velkommen til at hente et eksemplar ved turistinformationen på Himmelbjerget
- at der er ca. 40 km. vandreruter i skovområdet mellem Himmelbjerget og Slåensø. Her kan du se et kort over området og vandrestierne i pdf.

Læs hvad bloggerne skriver om Himmelbjerget

SHINIMICHI består af to bloggere fra Danmark, Sheena Rasmussen og Michelle Rasmussen. Et tvillingepar med en utrolig eventyrlyst som tager de smukkeste billeder af de mange fantastiske oplevelser de har rundt omkring i verden.
Sommerbesøg på Himmelbjerget
Vinterbesøg på Himmelbjerget

På besøg i Himmelbjergtårnet

Fra toppen af Himmelbjergtårnet er der en formidabel udsigt over skov og sø. 

Himmelbjergtårnet

 

Offentlig transport til og fra Himmelbjerget