Vandreruter og vandreture i den smukke natur

På vandreture omkring Ry og Skanderborg åbner der sig bølgende landskab overalt for smukke udsigter. Med sit kuperede terræn, sin varierede natur og sine hyggelige landsbyer inviterer Søhøjlandet til dejlige vandreture for store og små. På de afmærkede stier kan man vandre i dagevis og nyde landskabet, de storslåede udsigter og skovens dybe, stille ro.

To af feriens absolutte højdepunkter er besøgene på Himmelbjerget og Ejer Bjerge. Nyd udsigten og mærk historiens vingesus på Himmelbjerget. Det var her i de vidtstrakte skove, kongen holdt sine ulvejagter, og det var her, at digterpræsten St. St. Blicher kaldte til folkemøder. Danmarks højeste punkt når man op til, hvis man bestiger Ejer Bavnehøj og den nærliggende Møllehøj. Fra tårnet kan man - i godt vejr - se helt til Samsø.

Hvis du vil opleve smukke vandreruter i Jylland, så har Søhøjlandet med Ry og Skanderborg rigtig meget smuk natur at byde på. 
Hvorfor ikke kombinere sund motion og frisk luft med en af vores mange seværdigheder? Det gør dine vandreture endnu mere spændende og oplevelsesrige.
Lad dig inspirere og læs også meget mere om Søhøjlandet, Ry og Skanderborg.  

Skønne vandreture i Søhøjlandet

Forslag til skønne naturområder og vandrestier.

Svanesø

Svanesø ligger midt i skoven syd fra Skanderborg byområde bag ved Sølund. Rundt om Svanesø er der anlagt markerede vandrestier. 

Læs hvad andre skriver om Søhøjlandet

SHINIMICHI består af to bloggere med en utrolig eventyrlyst, som tager de smukkeste billeder af de mange fantastiske oplevelser de har rundt om i verden: Vandretur i Søhøjlandet.

12 dejlige traveture i Søhøjlandet

Download bogen her eller få oversigten over de 12 ture her.  

OutdoorDenmark

VisitSkanderborg er en del af Outdoor Denmark i samarbejde med VisitJammerbugtVisitViborg,
VisitSilkeborg og RebildPorten
 
- Danmarks førende outdoor destination!