Vandreruter og vandreture

På vandreture omkring Ry og Skanderborg åbner der sig bølgende landskab overalt for smukke udsigter. Med sit kuperede terræn, sin varierede natur og sine hyggelige landsbyer inviterer Søhøjlandet til dejlige vandreture for store og små. På de afmærkede stier kan man vandre i dagevis og nyde landskabet, de storslåede udsigter og skovens dybe, stille ro.

To af feriens absolutte højdepunkter er besøgene på Himmelbjerget og Ejer Bjerge. Nyd udsigten og mærk historiens vingesus på Himmelbjerget. Det var her i de vidtstrakte skove, kongen holdt sine ulvejagter, og det var her, at digterpræsten St. St. Blicher kaldte til folkemøder. Danmarks højeste punkt når man op til, hvis man bestiger Ejer Bavnehøj og den nærliggende Møllehøj. Fra tårnet kan man - i godt vejr - se helt til Samsø.

12 dejlige traveture i Søhøjlandet

Download bogen her eller få oversigten over de 12 ture her.

Skønne vandreture i Søhøjlandet

Forslag til skønne naturområder og vandrestier.

Læs hvad bloggerne skriver...

SHINIMICHI består af to bloggere med en utrolig eventyrlyst, som tager de smukkeste billeder af de mange fantastiske oplevelser de har rundt om i verden: Vandretur i Søhøjlandet.

Svanesø

Svanesø ligger midt i skoven syd fra Skanderborg byområde bag ved Sølund. Rundt om Svanesø er der anlagt markerede vandrestier. 

Himmelbjergruten

Tag på opdagelse på Himmelbjergruten.
En af de bedste vandreruter i det naturskønne Søhøjland.

Fantastiske fortællinger fra lyngbakkerne ved Gl. Rye

Læs Jørgen Aagaard Axelsen fortællinger om Lyngbakkerne året rundt.

Museet på Gl. Rye Mølle

Se de spændende udstillinger om Himmelbjergsouvenirs, Glasproduktion og tiden omkring 2. verdenskrig.

Øm Kloster Museum

Tag på oplevelse i klosterets historie, se bryghaven og studer de spændende urter i urtehaven.

OutdoorDenmark

VisitSkanderborg er en del af Outdoor Denmark i samarbejde med VisitJammerbugtVisitViborgVisitSilkeborg og RebildPorten - Danmarks førende outdoor destination!