Stjerneskud og stjernestunder i Søhøjlandet

Her er fire skønne steder, hvor du kan få serveret stjerneskud. Der er både klassiske stjerneskud og stjerneskud med et twist.


Stjerneskud med et twist
Lyng Dal Hotel og Restaurant, Ryesgade 33, Gl. Rye, 8680 Ry

Lyng Dal Hotel og Restaurant, beliggende i det naturskønne Gl. Rye, er en lille familieejede restaurant. Her kan du med udsigten til deres idylliske have og de fredede lyngbakker, nyde en udsøgt madoplevelse, i en hyggelig atmosfære. Lyng Dal sætter kreativiteten i højsædet med stor respekt for det klassiske danske køkken, hvilket du også vil opleve hvis du vælger deres lækre stjerneskud. Det består af to stegte panerede rødspættefileter på hjemmebagt brød, salat, ramsløgscreme, kryddermayo, vacumsyltede agurker, citron som saltet og syltet. Urter og blomster fra haven og skoven.

Kom og spis en dejlig frokost.

Det traditionelle stjerneskud
Låsby Kro, Hovedgaden 49, 8670 Låsby

Midt imellem Silkeborg og Århus, i Søhøjlandets smukke natur, ligger der en gammel dansk kro. Når du træder ind ad døren på Låsby Kro, bliver du med det samme mødt af den hyggelige atmosfære og stemning. Kroen er indrettet med alt, hvad der hører sig til af nostalgi og har taget imod gæster siden 1870. Låsby Kro har særligt fokus på god traditionel, dansk mad, derfor får du alt hvad et ”vaskeægte” stjerneskud skal byde på: To store lækre fiskefileter, en frisk dampet fisk, et væld af gode rejer, et flot stykke laks og masser af sprød grønt serveret ovenpå et smørstegt stykke hvedebrød.

Alt i alt en klassiker bestående af fine råvarer og en god balance mellem syre og sødme. Dens imponerende størrelse gør, at du ikke går sulten herfra, og er grunden til Alt Om Aarhus kalder stjerneskuddet for en supernova.

Kom selv og se, om du er enig.

Luksus Stjerneskud
Det Lille Røgeri, Gudenåvej 48, Voervadsbro, 8660 Skanderborg

I Voervadsbro, mellem Skanderborg og Brædstrup, ligger Det Lille Røgeri i naturskønne omgivelser ved Gudenåen. Her kan du i uformelle og hyggelige rammer nyde deres frisklavede og velsmagende retter både indenfor og udenfor. Røgeriets stjerneskud er et af de mange hits og serveres på hjemmebagt brød, med dampet og stegt fisk (fra egen rygeovn) samt røgeriets egen varmrøgede laks og masser af frisk pillede rejer og med hjemmelavet dressing.

I tilknytning til restauranten er der også en specialbutik, som byder på et udvalg af egne røgvarer, lokale special produkter, og god chokolade mm.

Et godt tip: Husk at reservere bord og besøg butikken.

Stjerneskud a la Vestermølle
Restaurant Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg

I den dejlige natur ved Skanderborg sø ligger Restaurant Vestermølle med adgang både fra landevejen og vandvejen. Du kan sejle med det gode skib Dagmar fra Byparken og kombinere det med en lækker frokost på restauranten. Her får du pirret alle sanserne med smag, farve, duft, lyde og konsistens i skøn forening med stedet og omgivelserne. Det dejlige stjerneskud består af to stegte rødspættefileter, rejer og røget laks, samt lækre lokale råvarer.

Kom selv og smag det.

 

Stjerneskud a la Hotel Ry
Hotel Ry, Kyhnsvej 2, 8680 Ry

 

Del denne side