På cykel i Søhøjlandet

Velkommen til det smilende Søhøjland.
Himmelbjerget med det karakteristiske tårn tegner sig smukt i det fjerne. Landets højeste punkt - Ejer Bjerge - venter på at blive besteget og Gudenåen snor sig gennem det kuperede landskab. Natur og kultur er forenet i gode historier. Skanderborg og Ry med de mange events og de hyggelige butikker venter på glade gæster.

Cykelruter gennem det smukke Søhøjland

Er du til aktiv ferie og smuk natur - velkommen til det smilende Søhøjland, som med sine mange cykelruter indbyder til lange cykelture med imponerende natur og fantastiske oplevelser. Himmelbjerget med det karakteristiske tårn tegner sig smukt i det fjerne. Landets højeste punkt – Møllehøj i Ejer Bjerge - venter på at blive besteget og Gudenåen snor sig gennem det kuperede landskab. Skanderborg og Ry med de mange events og de hyggelige butikker venter på glade gæster. Saml familien, pak cyklen og følg de kurvede cykelruter gennem Søhøjlandet. 

Cykelruter i Danmark – oplev det kuperede Søhøjland

Det er imponerende, hvor meget du oplever på en cykel! Find cyklen frem og trask rask afsted gennem de kuperede landskaber mellem Skanderborg, Ry og omegn. Ruterne er godt markeret og underlaget er i top – her kommer selv de små hurtigt fra land. Vejene snor sig i det flotte landskab i Søhøjlandet. Stop op, når du har brug for et hvil og nyd den medbragte madpakke, gør holdt hos en af de lokale gårdbutikker på din vej og fyld madkurven op eller tag ind til en af byerne og nyd en velfortjent frokost, inden turen går videre med fornyet energi. Kør rundt på småvejene og oplev Søhøjlandets glæder – cykelruter i Danmark uanset vejr og årstid. Nyd de kuperede landskaber, de storslåede udsigter, de hyggelige landsbyer og skovens dybe, stille ro. Undervejs kan du overnatte på de hyggelige kroer, hoteller og Bed & Breakfast. 

Forslag til cykelruter

Sidder du netop og planlægger sommerens cykelferie til Søhøjlandet og har brug for inspiration til cykelruter i Danmark? På VisitSkanderborgs turistbureau i Ry kommer vi gerne med forslag til ruter, som tager dig forbi områdets naturperler og videre til spændende destinationer. Bare send en mail til info@visitskanderborg.com – så hjælper vi dig på vej til din allerbedste cykeltur. 

 

Del denne side

Kulturringen - Culture by bike

Kulturringen er en ny cykelrute i Østjylland. Kulturringens rute opdeles i 20 etaper formidlet vha. af Cykelguidebogen Kulturringen – Kultur på Cykel. 
Læs mere her. 

Mountainbike i Søhøjlandet

For de øvede og for de mindre øvede.
I Søhøjlandet er der MTB-terræn for alle.
Læs meget mere her.  

 

Færdigpakket cykelferie i Østjylland

RubyRejser tilbyder cykelferie med overnatning og bagagetransport fra Århus til Ry, til Odder og tilbage til Århus. Læs mere her

Cykeludlejning

Ry Cykler giver dig kyndig vejledning og hjælper dig godt på vej. 
Ry Cykler udlejer også el-cykler. Og så bliver turen jo som en leg.