Kunsthåndværk og gallerier i Søhøjlandet og omegn

Lige siden Himmelbjerg-malerne i 1870’erne holdt deres indtog i Søhøjlandet har vores dejlige område tiltrukket kunstnere og andre mennesker med kreative talenter. Derfor myldrer det med spændende kunstnere, dygtige kunsthåndværkere og unikke gallerier i Skanderborg kommune. Og de vil alle sammen gerne have jeres besøg.

Nogle gallerier og værksteder er åbne året rundt, andre skal man træffe en besøgs-aftale med. Det kan I læse mere om i præsentationen af de enkelte værksteder, atelierer og gallerier. 

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus og et enestående internationalt billede- og oplevelseshus for børn og voksne, unge og ældre. ARoS har to Michelin-stjerner i Michelins turistattraktionsguide.

Your rainbow panorama

På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama. Den ikoniske regnbue er skabt af Olafur Eliasson og står som et flot varetegn for Aarhus. Når du går rundt i Your rainbow panorama, får du et fantastisk blik ud over Aarhus i alle regnbuens smukke farver. Snyd ikke dig selv for en tur i regnbuen efter mørkets frembrud, hvor du kan se byens mange lys fra oven, når museet hver onsdag holder åbent til klokken 22.00.

Tagpavillonen SKY ROOM

På tagterrasssen et halvt hundrede meter over gadeniveau ligger en glaspavillon. Pavillonen indeholder infocenteret SKY ROOM, hvor ARoS' gæster blandt andet kan få en introduktion til Olafur Eliassons kunstværk Your rainbow panorama. På selve tagterrassen kan du få et hvil og nyde udsigten over byen set fra oven.

Kunst og arkitektur i international klasse

Såvel arkitekturen som kunsten på ARoS er i international klasse - både i museets egen samling på over 9.000 værker fra 1770 til i dag, og i de særudstillinger med verdenskunstnere som museet årligt byder på.

ARoS Shoppen

ARoS har sin egen kunstbutik, hvor du kan finde både dansk og internationalt design, brugskunst og bøger om kunst, design og arkitektur.

ARoS WINE & FOOD HALL

På museets øverste etage kan du nyde en dejlig middag i ARoS WINE & FOOD HALL og samtidig nyde det storslåede udsyn ud over byens tage, mens museets café ligger i gadeplan med spændende udsigt til byens puls. Der er noget til enhver smag på ARoS.

#arosart #arosartmuseum #yourrainbowpanorama

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR