Blogger Shinimichi
Attraktioner Hjejlen Himmelbjerget

Inspiration

Søhøjlandet byder på et væld af oplevelser, og vi plejer faktisk at sige, at der i Søhøjlandet altid er noget på færde. Hvad enten I er til udendørs- eller indendørs aktiviteter. 

Besøg Himmelbjerget og oplev en helt unik natur og en smuk udsigt fra toppen. Himmelbjerget kan f.eks. nås til fods eller med båd - og det er en smuk oplevelse at sejle på Himmelbjergsøerne. Oplev også museerne i Skanderborg, Ry og omegn og hvis I er til kunst og keramik, så besøg et af Søhøjlandets gallerier eller kig inden for hos kunsthåndværkerne. 

Oplevelser i Søhøjlandet

Begivenheder og events

Søhøjlandet byder på et væld af oplevelser, og vi plejer faktisk at sige, at der i Søhøjlandet altid er noget på færde. Hvad enten I er til udendørs- eller indendørs aktiviteter. Der er noget for enhver smag og alder.

Himmelbjerget

Himmelbjerget er et must at besøge, når du er i Søhøjlandet. Nyd den smukke udsigt fra toppen ved tårnet ud over Julsø og landskabet, og læs om den fascinerende historie om demokratiets fødsel i ’Himmelbjerg’ folderen. Kombinér dagen med en tur i en af Hjejlebådene, som det har været skik ...

Kunsthåndværk og gallerier

Lige siden Himmelbjerg-malerne i 1870’erne holdt deres indtog i Søhøjlandet har vores dejlige område tiltrukket kunstnere og andre mennesker med kreative talenter. Derfor myldrer det med spændende kunstnere, dygtige kunsthåndværkere og unikke gallerier i Skanderborg kommune.

Attraktioner i Søhøjlandet

Der er mange forskellige attraktioner i Søhøjlandet - for børn og voksne, ude og inde.  Lad dig inspirere på listen nedenfor.

Kulturhuset Skanderborg

Kulturhuset Skanderborg er smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på byens hovedstrøg. Her er de perfekte rammer for alskens aktiviteter: koncerter, teater, foredrag, møder og konferencer, kunstudstillinger og meget, meget mere. Kulturhuset rummer også en biograf og en café.

Spisesteder i Søhøjlandet

I Søhøjlandet er der spisesteder og restauranter for enhver smag, til enhver lejlighed og til ethvert publikum. Spisestederne i Søhøjlandet er kendt for at skabe madoplevelser på højeste niveau baseret på lokale fødevarer. Lad jer inspirere til herlige madoplevelser i Søhøjlandet her.

Museer

Besøg de forskellige museer i Søhøjlandet og udforsk den lokale historie. Besøg f.eks. Øm Kloster hvor du kan lære om munkene, der levede et fredeligt liv i klostret. Eller besøg Bunkermuseet i Skanderborg og få et indblik i de tyske soldaters liv under 2. verdenskrig.

Skønne festivaler i Søhøjlandet

Ry og især Skanderborg er berømte for festivaler.  Der er Smukfest med 50.000 musikglade deltagere under bøgetræerne og Outdoorfetivalen med aktiviteter for alle. Der er Himmelhop på Himmelbjerget for alle barnlige sjæle og MTB Festival på Sletten for hele familien.

Shopping

Hyggelig shopping i Søhøjlandet Glem alt om parkeringspropper og hektiske hedeslag. I Søhøjlandets byer er stemningen præget af en rolig rytme med tid til en snak og et smil. Her kan I shoppe uden stress og pres og nyde et glas eller en is undervejs.