Øm Kloster Museum

Øm Kloster Museum ligger pragtfuldt placeret i det smukke østjyske Søhøjland ved ruinerne af Danmarks bedst belyste middelalderlige kloster. Ruinparken, på to tønder land, fremviser den mest fuldkomne grundplan, der kendes af et dansk cistercienserkloster.

Fem middelalderlige grave er synlige i ruinen af kirke og kapitelsal. I museumsbygningen er udstillet fund fra udgravningerne af Øm Kloster, hvor bl.a. munkenes dagligliv kan følges gennem mange spændende genstande. Museet er det eneste specialmuseum vest for Storebælt med speciale i menneskeskeletter. Den medicinsk-patologisk samling rummer knogler fra grave fundet i klostret og på dets kirkegårde. De udstillede knogler giver et godt indblik i livsvilkårene for middelalderens mennesker. Læs mere her.

Klosterhaven
Museet har Danmarks ældste klosterhave grundlagt i 1926. I haven findes 70 forskellige lægeplanter, der alle hørte hjemme i en dansk middelalderlig klosterhave. Desuden er der i ruinparken en bryghave med humle, porse, maltbyg og gamle sorter af frugttræer. Læs mere på www.herbariet.dk 

Se åbningstider og priser HER.

Klosterfestival på Øm
Det summer af aktivitet I de lune sensommerdage når ruinerne af Øm Kloster danner rammerne om klosterfestivalen med middelaldermarked, mad og ølsmagning samt mange aktiviteter. 
Weekenden igennem kan du komme tæt på munkenes liv gennem rundvisninger og aktiviteter, opleve middelaldermarkedet på klosterruinen, med fokus på håndværk og formidling samt smage forskellige øl i museets bryghave, hvor Klosterbryggeriet har en stand. 

Hele weekenden er der aktiviteter for store og små, følg med på museets hjemmeside. 

Hør 1001 fortælling om Øm Kloster via nedenstående links: 

Klosterhaven i Øm

Munkekanalen

Øm Kloster Museum

 

 

Åbningstider / Tidspunkter

01/05/2019 - 20/10/2019 Tirsdag - Søndag 10:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitSkanderborg info@visitskanderborg.com
 

Kontakt

Adresse

Munkevej 8, Emborg
8680 Ry

Telefon

+45 86 89 81 94

Fakta

 • Faciliteter

  • Parkeringsplads for busser
  • Museumsbutik/Kiosk
  • Medbragt mad er tilladt
 • Samlingernes emne

  • Kulturhistorie
  • Botanik

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.7501565999
Latitude : 56.0523299