Sejlads på søerne

Nostalgi og gode historier
En af de elskede sommerklassikere i Søhøjlandet er en dagsudflugt med Hjejlebådene på Himmelbjergsøerne eller med Dagmar rundt på Skanderborg Sø. I kan hoppe af og på udflugtsbådene, som I lyster, og kombinere sejlturen med en vandretur, en fortælletur, en togtur eller en shoppetur. 

Sejl stille ud på søerne ved Ry, kom tæt på fuglene og nyd freden – i en motorbåd
En sommerklassiker er solbådene der sejler på strøm, som solen leverer energi til. Med sin elektriske motor er det lille fartøj næsten helt lydløst, og der er en helt speciel oplevelse at glide hen over vandet med en fart på fire knob – cirka syv kilometer i timen. I bådens tag ligger solcellerne, som driver den frem. Det giver også mulighed for at sidde og nyde kaffen eller frokosten i skygge – eller i ly for eventuelle regndråber. Og bare rolig: Selvom skyerne dækker solen, kan solbådene godt sejle videre. Batteriet indeholder strøm nok til 10 timers sejlads.

Inviter familie eller venner med ud på en særlig sejltur. Solbådene har plads til fem til otte personer, og de kan lejes med eller uden fører.

Vidste du...?
At du kan sejle over søen fra Skyttehuset til Ålekroen og tilbage igen, med solfærgen Søhøjlandet.
Det betyder, at du kan spare mange kilometer, hvis du går eller cykler langs søerne mellem Ry og Silkeborg. Læs mere her.

 

Del denne side

Lej Skoleskibet Kvickly Ry

Skoleskibet Kvickly Ry, er en åben, soldreven katamaranbåd, som bringer skolebørn, primært fra Skanderborg kommune, ud på Knudsø til udforskning, oplevelser og anderledes undervisning.
Læs mere her. 

Vidste du....

- at Gudenåens navn kommer af ”Guthen”, som blev nævnt første gang i 1437 og betyder ”den til guderne indviede”? Tilføjelsen ”åen” kom først til senere.

Gudenåen

Nyttige links

- Hjejleselskabet sejler med rutebåde fra Ry og Silkeborg til Himmelbjerget

- Dagmar sejler på Skanderborg Sø

- Solsejlads, en oplevelse udover det sædvanlige

- Her kan du leje kanoer:
Ry Kanofart
Danhostel Skanderborg  

Kort over Gudenåen - find dem her.

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Gudenåen - en strøm af oplevelser

Gudenåen - en strøm af oplevelser