RETHINK - Øm Kloster Genopstår (eSCAPE)

eScape - Øm Kloster genopstår løber af stablen på Øm Kloster Museum i dagene henover Kristi himmelfarts ferien 23. – 28. maj 2017. Eventen kulminerer med, at en del af Øm Klosters kirke opføres i en papinstallation i op til 17 meters højde.

Bag eventen står konceptet eScape som er en unik kombination mellem aktører indenfor arkæologi, kunst og turisme – henholdsvis Museum Skanderborg, Kunstråd Skanderborg / Skanderborg Kommune og VisitSkanderborg. Hele konceptet handler om at kombinere kunst, arkæologi, fortid og nutid – og at skabe og fortælle historier på steder, hvor der er gjort vigtige historiske fund under arkæologiske udgravninger.

Skulpturen er designet af den franske kunstner Olivier Grossetête, som har bygget monumentale fællesskabende installationer i pap utallige steder i verden.

Dagene frem mod weekenden bruges til at fremstille papelementer i workshops og lørdag d. 27. maj opføres skulpturen ledet af Olivier Grossetête og hans team i en stor fælles indsats sammen med frivillige. Denne dag bliver en rigtig festdag, og det regnes med at der vil komme mange for at se, selv deltage eller bare følge processen. Det tager minimum seks timer at opfører skulpturen. Herefter vil den få lov at stå natten over. Dagen efter søndag d. 28. maj væltes skulpturen i en event og pappet komprimeres og køres bort.

I perioden hvor skulpturen står, er det muligt at få en fornemmelse af Øm Klosters monumentale storhed, som det var engang. Kom og vær med, eller kig på. Det bliver fantastisk!

eScape - klostret genopstår er et samarbejde mellem Aarhus 2017 og eScape.

Åbningstider

23/05/2017 - 28/05/2017 Tirsdag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitSkanderborg info@visitskanderborg.com
 

Kontakt

Adresse

Munkevej 8
8680 Ry

Mobiltelefon

+45 30515713

Fakta

 • Type

  • Store lokale begivenheder
  • Historie
  • Anden begivenhed
  • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017
  • Udstilling