RETHINK - Munkenes Morgen (eSCAPE)

/eScape: Munkenes Morgen

Præsenteret af Museum Skanderborg, VisitSkanderborg og Kunstråd Skanderborg

Sansefyldt morgen med natur- og kulturoplevelser ved Mossø

Morgengryet, overgangen mellem nat og dag, skaber en helt særegen stemning og danner rammerne om en sansefyldt natur- og kulturoplevelse ved Mossø. Her opleves naturens opvågning omkring Øm Kloster og i morgengryet høres om munkenes morgenritualer i klostret. Afsluttes med morgenkaffe og brød.

Om eSCAPE
Takket være udgravninger ved Øm Kloster kan man i dag se ruinerne og det næsten intakte fundament af det store kloster for cisterciensermunke, der stod ved bredden af Mossø indtil 1560.

Utallige arkæologiske udgravninger har i årenes løb fritlagt ruinerne, der vidner om munkenes hverdag med bøn og arbejde. Mange af fundene kan ses på klosterets museum. eSCAPE rekonstruerer nu det nedrevne kloster gennem events og med en kunstinstallation af den franske kunstner Olivier Grossetête, der tidligere har arbejdet med et lignende projekt ved klosteret Abbaye aux Dames i Saintes, Frankrig. 

eSCAPE handler om at kombinere kunst, arkæologi, fortid og nutid – at skabe og fortælle arkæologiske historier på steder, hvor der er gjort vigtige historiske fund under videnskabelige udgravninger. eSCAPE er et samarbejde mellem arkæologi, kunst og turisme – henholdsvis Museum Skanderborg, Kunstråd Skanderborg / Skanderborg Kommune og VisitSkanderborg.

Åbningstider

07/05/2017 - 07/05/2017 Søndag 04:30 - 06:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitSkanderborg info@visitskanderborg.com
 

Kontakt

Adresse

Munkevej 8
8680 Ry

Telefon

+45 30515713

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Historie
    • Anden begivenhed
    • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017