RETHINK - Lys & Stilhed (eSCAPE)

/eSCAPE: Lys og Stilhed

Præsenteret af Museum Skanderborg, VisitSkanderborg og Kunstråd Skanderborg

Oplev stemninger af lys & stilhed i samspil med kunst & historie under den poetiske event på Øm Kloster Museum. Museums-landskabet strækker sig helt ned til Mossø, og eventen inddrager ruinerne i nye fortolkninger af klosterlivet. Lys i mørke, stille landskab, lyt….

eScape

eScape er historier om hændelser i landskabet, fortolket gennem den moderne kunsts universelle, ordløse sprog. Stedet er eScapes kerne og arkæologien dens afsæt. Målet er at skabe meningsfulde, overraskende oplevelser.

eScape bliver til i et ligeværdigt samarbejde mellem arkæologien, kunsten og turismen, alias Museum Skanderborg, Kunstråd Skanderborg/Skanderborg Kommune og VisitSkanderborg.

Om eSCAPE

Takket være udgravninger ved Øm Kloster kan man i dag se ruinerne og det næsten intakte fundament af det store kloster for cisterciensermunke, der stod ved bredden af Mossø indtil 1560.

Utallige arkæologiske udgravninger har i årenes løb fritlagt ruinerne, der vidner om munkenes hverdag med bøn og arbejde. Mange af fundene kan ses på klosterets museum. eSCAPE rekonstruerer nu det nedrevne kloster gennem events og med en kunstinstallation af den franske kunstner Olivier Grossetête, der tidligere har arbejdet med et lignende projekt ved klosteret Abbaye aux Dames i Saintes, Frankrig. 

eSCAPE handler om at kombinere kunst, arkæologi, fortid og nutid – at skabe og fortælle arkæologiske historier på steder, hvor der er gjort vigtige historiske fund under videnskabelige udgravninger. eSCAPE er et samarbejde mellem arkæologi, kunst og turisme – henholdsvis Museum Skanderborg, Kunstråd Skanderborg / Skanderborg Kommune og VisitSkanderborg.

Åbningstider

28/10/2017 - 29/10/2017 Lørdag, Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitSkanderborg info@visitskanderborg.com
 

Kontakt

Adresse

Munkevej 8
8680 Ry

Telefon

+45 30515713

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Historie
    • Anden begivenhed
    • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017